Het vijfde seizoen winnaar publieksprijs

Het vijfde seizoen is de winnaar van de Publieksprijs ‘Beste korte film’ tijdens het This is the end Filmfestival, in Pathe Tuschinski Amsterdam. 

In oktober 2011 vonden de opnames plaats van ‘Het vijfde seizoen’, een korte film geregisseerd door Ayten Karatas. Op 12 februari 2013 ging de film in premiere in Pathe Tuschinski Amsterdam.

Synopsis:

Een groep jeugdvrienden, inmiddels dertigers, brengt een weekend door in een vakantiehuis. Bram (Raoul Copier), Kevin (Nard Verdonschot), Erik (Matthias Quadekker) en Pieter (Jos Joore) kennen elkaar sinds ze als jongens bij dezelfde voetbalclub speelden. Ze zijn ieder hun eigen weg gegaan, maar komen op verzoek van Bram weer bijeen voor een paar dagen lol maken. De sfeer is echter niet als vanouds, en al snel blijkt waarom. Bram vertelt zijn vrienden dat hij ernstig ziek is geworden, en niet meer lang te leven heeft. Hij confronteert de anderen met de keuze die hij gemaakt heeft: zijn leven te beëindigen op zijn eigen manier, op zijn eigen moment – in hetzelfde weekend. Deze ontboezeming zet de vriendschap tussen de mannen op scherp. Hoe loyaal blijf je aan iemand die om aandacht vraagt, en je tegelijkertijd confronteert met een voldongen feit? Hoe verwerk je het aankomende verlies? Is er wel tijd voor rouw als er nog maar zo weinig tijd is om van te genieten?

Caroline speelt het buurmeisje, die hulp biedt als de spanning te hoog op loopt.

 

Regie: Ayten Karatas
Dop: Artyom Zakharenko
Cast: Raoul Coupier, Nard Verdonschot, Matthias Quadekker, Jos Joore en Caroline Bech

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.